Skip to main content
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Πώς κάνω εγκατάσταση του Let’s Encrypt SSL στο cPanel;

Σε γενικά πλαίσια, το cPanel, προχωράει σε έλεγχο ανά κάποιες ώρες, για μη ασφαλισμένες ιστοσελίδες. Αφού τις εντοπίσει, προχωράει σε αυτόματη εγκατάσταση του Let’s Encrypt. Αν επιθυμείς να γίνει η εγκατάστασή του ταχύτερα, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Εγκατάσταση Let's Encrypt

Αρχικά, θα συνδεθείς στο cPanel και θα επιλέξεις το SSL/TLS Certificates.

Επιλογή SSL/TLS Certificates

Στην καρτέλα Wizard, βλέπεις τους τομείς και επιλέγεις το checkbox δίπλα από τον εκάστοτε τομέα και στην συνέχεια πατάς το πλήκτρο Συνέχεια. Επίσης, αν έχεις πολλούς τομείς στο πακέτο σου, υπάρχει μπάρα αναζήτησης καθώς και με το πλήκτρο στα δεξιά της, μπορείς να επιλέξεις την κατάσταση των SSL που θα εμφανίζονται στη λίστα.

SSL Wizard

Στο παράθυρο που εμφανίζεται θα επιλέξεις το Let's Encrypt Certificate, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού ασφαλείας. Η διαδικασία χρειάζεται περίπου 1-2 λεπτά.

Ολοκλήρωση εγκατάστασης

Εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία, οι τομείς μας θα εμφανίζονται με την ένδειξη πράσινης κλειδαρίας στην καρτέλα Κατάσταση.

SSL Κατάσταση

Τέλος, μπορείς να επιβεβαιώσεις την ορθή εγκατάσταση του πιστοποιητικού ασφαλείας μέσα από την αρχική σελίδα του cPanel, στην δεξιά ενότητα General Information. Με την ενεργοποίηση του πιστοποιητικού ασφαλείας, η κατάσταση του SSL Certificate θα εμφανίζεται ως Active.

Επιβεβαίωση εγκατάστασης πιστοποιητικού ασφαλείας

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Τεχνική Υποστήριξη

Κάλεσε μας

Φόρμα επικοινωνίας